НОВИНИ

Україна вперше за свою історію імпортувала огірки в липні

22.07.2020 15:02
pidzhivlennya-ohirkiv

З січня по травень поточного року Україна імпортувала 10,3 тис. тонн огірків, на загальну суму $9,9 млн. Для порівняння за 5 місяців 2019 року, в Україну було поставлено 7 тис. тонн цих овочів, загальною вартістю $5,5 млн. Про це повідомляє seeds.org, пише agronews.ua.

Відповідно, за рік Україна збільшили імпорт огірків на 47% і 82% в натуральному та вартісному виразі відповідно.

“На високі об’єми експорту огірків та томатів за перші 5 місяців 2020 року суттєво вплинули несприятливі погодні умови, які фіксувалися майже на всій території України протягом другої половини весни. Низькі температури повітря та проливні дощі в квітні та травні затримали дозрівання овочів в місцевих теплицях, відповідно пропозиція української продукції на внутрішньому ринку була обмеженою, а ціни залишалися на доволі високому рівні.

Цей факт стимулював імпортерів продовжити закупівлю томатів та огірків з Туреччини, Польщі, Нідерландів та інших європейських країн”, – зазначає директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Водночас частка імпортної тепличної продукції, навіть в розпал сезону місцевих томатів та огірків, останні роки тільки збільшується.

“Таку нетипову для України тенденцію, коли в розпал сезону на внутрішньому ринку переважає імпортна продукція, ми спостерігаємо другий рік поспіль. Минулого року через неврожай томатів в Україні, роздрібні мережі, щоб уникнути дефіциту на українському ринку, активно закуповували турецьку продукцію.

В цьому сезоні, подібні “перекоси” не тільки збереглися, але й посилилися. Так, наприклад, цьогоріч, Україна вперше за свою історію імпортувала огірок в липні“, – зазначає виконавчий директор УПОА Семен Крамаренко.

Нагадаємо, в Україні названо причини зростання випадків продажу фальсифікату меду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: