НОВИНИ

Україна відновила експорт птиці до Сінгапуру

27.01.2021 15:05
082cf1f98617a107268682fa2b9a8d98

У зв’язку з тим, що у 2020 році на території України було виявлено кілька спалахів пташиного грипу, один з найбільших експортних партнерів країни, Сінгапур, увів тимчасові обмеження на закупівлю української продукції галузі птахівництва. Утім, цього тижня у Держпродспоживслужбі повідомили, що між країнами було ухвалено угоду про зонування щодо пташиного грипу. Про це повідомляє meat-inform, пише agronews.ua.

Цей крок дозволить українським компаніям поновити постачання продукції птахівництва до Сінгапуру.

“Шляхом плідної роботи між експертами компетентних органів України та Сінгапуру, а також враховуючи підтримку Посольства України в Сінгапурі, досягнуто важливого рішення щодо визнання зонування відносно грипу птиці. Так, Сінгапурським продовольчим агентством (SFA) визнано принципи регіоналізації щодо грипу птиці в Україні (на рівні 10-км зони). Відповідні двосторонні форми сертифікатів були змінені та пере-погоджені, а саме сертифікат здоров’я на експорт з України до Сінгапуру м’яса птиці та продуктів з нього, на експорт з України до Сінгапуру столових яєць та для експорту яєчних продуктів з України до Сінгапуру…”, – підкреслили у Держпродспоживслужбі.

Зазначається, що відтепер підприємства, акредитовані на експорт продукції птахівництва до Республіки Сінгапур, можуть експортувати до Сінгапуру із зон вільних від грипу птиці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: