НОВИНИ

Україна увійшла в ТОП-3 експортерів агропродукції до ЄС

15.02.2020 20:35
picture2_ukraina-na-tret-u_357986_p0

Україна в період з грудня 2018-го року по листопад 2019-го експортувала до Євросоюзу сільськогосподарських продуктів на 7,3 млрд євро. Таким чином наша держава продовжує утримувати позицію у трійці найпотужніших експортерів у цій сфері. Про це йдеться в моніторинговому звіту Єврокомісії.

Експорт сільськогосподарських продуктів з нашої держави  збільшився на 36% у порівнянні з показниками такого ж періоду 2017-2018 років.

«Отже, той, хто хоче, знаходить можливості для виходу на ринки ЄС, хто не хоче, розповідає байки про те, що «нас там не чекають з нашою продукцією». Статистика демонструє постійний позитивний тренд і свідчить про одне: наша продукція дуже затребувана, а експортувати до ЄС – вигідно», – підкреслив Дмитро Кулеба.

За словами віцепремʼєрміністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби, в Україні уже давно спостерігається позитивний тренд зростання експорту до ЄС. Проте найбільше наша держава експортує саме продукції аграрної та харчової промисловості.

«Наші партнери з ЄС зазначають в своїх звітах, що на відміну від світового ринку свіжих продуктів, де Україна лише починає формувати свою репутацію, перероблені фрукти та овочі вже давно стали “сильною стороною” країни у всьому світі », – зазначив Кулеба. – « Серед харчового експорту ми продаємо далеко не лише зернові чи овочі і фрукти. Росте частка продукції з доданою вартістю. З впевненістю можна сказати, що Україна одна з країн, що вже годує ЄС.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: