ІНФОГРАФІКА

Україна увійшла до трійки головних постачальників курятини до ЄС

28.01.2019 16:16

Як тільки для вітчизняних аграріїв відкрилося вікно в ЄС, через нього масово полетіла птиця: за три роки Україна перетворилася на третього за обсягами постачальника курячого м’яса в Європу, пише журнал Новое Время.

За цей час постачання до ЄС курячого м’яса зі сходу зросло з абсолютного нуля до 108,5 тис. т на рік.

А загалом вітчизняний експорт птиці з 2015-го подвоївся і склав в 2018-м майже 330 тис. т. Україна стабільно, вже третій рік поспіль, утримує сьоме місце в світі за цим показником, про що свідчать дані Міністерства сільського господарства США.

А за поставками до Європи вітчизняні виробники курятини та взагалі треті: ЄС став для них ключовим ринком.

За даними Асоціації Союз птахівників України (АСПУ), у загальній структурі експорту частка Євросоюзу за минулий рік зросла рівно до третини. Могло б бути і більше, але заважають квоти, які Брюссель запровадив для імпорту української курки.

Західний вектор вітчизняних птахівників невипадковий: Старий Світ демонструє зростання попиту, кажуть опитані НВ експерти та гравці ринку.

Чималі обсяги української курятини відправляються також у Китай, на Близький Схід і в Північну Африку. Наприклад, тільки Саудівська Аравія в минулому році купила 11,4% вітчизняного експорту в грошовому обчисленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: