ВАЖЛИВО

Названо, коли Україна оприлюднить ліміти експорту зерна врожаю 2020 року

18.05.2020 17:02
eksport-zerna

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планує оприлюднити обсяги експорту українського зерна врожаю 2020 року до кінця червня поточного року. Про це пише agronews.ua.

“У планах вийти на другу половину червня на робочий варіант меморандуму по зерну на наступний рік. Є обережні прогнози виробництва зерна в поточному році, вони дещо різняться… Більш точні прогнози робити зарано, але доведеться”, – написав генеральный директор Української аграрної конфедерації Павло Ковальу Фейсбук.

За словами фахівця, всі асоціації агровиробників зерна констатують дотримання домовленостей згідно поточного Меморандуму.

Обсяги експорту зерна нового врожаю будуть залежати від прогнозного обсягу виробництва зерна у поточному році, який було дещо знижено через несприятливі погодні умови березня-квітня.

“На зустрічі в МЕРТ торкнулися питання негайного реагування на проблеми посухи в окремих районах півдня України, де продуктивної вологи не добавилося… Є розуміння певних заходів підтримки які потребують кількісних оцінок та розробки процедур. Аграрії звернулися із пропозицією пришвидчити цю роботу, оскільки рік дуже цікавий, а діди нас завжди вчили що весною день – рік годує”, – написав гендиректор.

Нагадаємо, Мінекономіки та агровиробники раніше підписали Меморандум щодо обмеження експорту зернових з України врожаю минулого року.

«Щодо експорту пшениці — підписали Меморандум між основними експортерами, борошномелами та Мінекономіки та зафіксували об’єм в 20,2 млн тонн до 1 липня 2020 року. Цього буде достатньо, щоб внутрішній ринок задовільнити», — прокоментував його заступник міністра МЕРТ Тарас Висоцький.

Крім цього, Україна в березні суттєво наростила експорт кукурудзи. Також в Україні названо втрати врожаю зернових та бобових від негоди.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: