ВАЖЛИВО

Україна у 2020 році експортуватиме харчові продукти із амаранту

20.05.2020 16:32
200fdbf-d264f0a-amar-1-

В українських виробників та переробників амаранту цьогоріч є шанс активно конкурувати на зовнішніх ринках, повідомив керівник Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда в ексклюзивному інтерв’ю agronews.ua.

Закупівельна ціна на амарант в Україні минулого року перевищувала експортні ціни, тож вітчизняним агровиробникам не було потреби експортувати його за кордон. У 2020 році виробники зменшили ціну з 25 тис. грн/т до 20 тис. грн/т, тож наразі українські аграрії мають усі шанси скласти вагому конкуренцію вже на експортному ринку, вважає фахівець.

Характерно, що Україна у 2020 році експортуватиме продукти переробки із амаранту з високою доданою вартістю, а не сировину.

Загалом, серед країн, які найбільше закуповують амаранту та продукції із нього, Олександр Дуда називає: Індію, Пакистан, Перу. Купують цю культуру і в ЄС.

“Імпортерів цікавить амарантова олія, борошно і макуха з цієї високопротеїнової культури”, – каже він.

В той же час вітчизняний виробник здатен запропонувати набагато різноманітнішу лінійку виробів. Зокрема, такий корисний продукт, як амарантова крупа.

“Варити її потрібно лише 2-3 хв. Це дієтична, білкова, безглютенова страва, яку варто споживати, серед інших, спортсменам, матерям, які годують діток, самим діткам. Вироби з амаранту замовляли, наприклад, для української збірної під час тренувань. І були дуже задоволені”, – ділиться Дуда.

(Повний текст інтерв’ю буде опубліковано незабаром)


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: