НОВИНИ

Україна та Словаччина активізовують двосторонній діалог в галузі АПК

27.03.2019 19:00

В рамках робочої поїздки до Словацької Республіки в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої відбулась зустріч  із віце-прем’єр-міністром, міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Габріелою Матечною. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Керівники аграрних відомств обговорили стан та перспективи розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці в галузі АПК між країнами та можливості активізації прямого двостороннього діалогу між аграрними відомствами.

«Наші країни узгодили пріоритетні  напрями  для поглиблення співпраці в галузі АПК. Зокрема, йдеться про збільшення обсягів двосторонньої торгівлі аграрними та харчовими товарами, а також про спільну роботу в таких сферах, як селекція, насінництво, розведення та відгодівля високопродуктивних сільськогосподарських тварин, впровадження ІТ-технологій, розвиток переробки, виробництво органічної продукції», — зазначила  в.о. міністра Ольга Трофімцева.

Вона додала, що сьогодні для України, яка стоїть на порозі земельної реформи, є  актуальним й досвід словаків у регулюванні ринкових земельних відносин.

Також в.о. міністра нагадала, що на опрацюванні двох сторін знаходяться проекти Угод про співпрацю. Перший документ — про основні напрями співробітництва у сфері захисту прав споживачів та щодо ринкового нагляду між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Словацькою торговою інспекцією. Другий документ — проект Меморандуму про взаєморозуміння та техніко-економічне співробітництво між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Словацьким земельним фондом.

В.о. міністра наголосила, що українська сторона розраховує на підтримку словацьких колег в питанні подальшої лібералізації торгівлі з Євросоюзом, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: