НОВИНИ

Україна та Польща продовжать розвиток співпраці в аграрній сфері

25.03.2021 08:01
укрпол

24 березня відбулося Шосте засідання українсько-польської робочої групи з питань сільського господарства за співголовування заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торгового представника України Тараса Качки та Державного секретаря Міністерства сільського господарства і розвитку сільської місцевості Ришарда Бартосіка. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

«Польща є одним із ключових торговельних партнерів України та стабільно входить у топ-3 країн, куди експортується українська аграрна продукція. Ми зацікавлені у збільшенні обігу сільськогосподарської продукції між нашими країнами, а також у посиленні взаємовигідного співробітництва у сільському господарстві за стратегічними напрямами. Для нас важливим є постійна підтримка діалогу в рамках галузевої робочої групи, який зміцнює наші взаємовідносини та сприяє розвитку української і польської індустрії», – зауважив Тарас Качка.

Так, сторони обговорили поточний стан співробітництва у галузі сільського господарства та підтвердили намір розвивати взаємодію за такими напрямами, як ветеринарні та фітосанітарні заходи, органічне виробництво, сільський розвиток, насінництво та охорона прав на сорти рослин.

Зокрема, перспективним для розвитку бізнесу та економічному зростанню обох країн є участь у спільних виробничих процесах, створенні кластерів, що дозволять побудувати багаторічні бізнес-союзи та налагодити ланцюги постачання. Крім того, з огляду на європейський «зелений курс», який підтримує Україна, перспективною є співпраця в галузі органічного виробництва. Україна є одним з лідерів за темпами зростання по органічному виробництву в Європі, що також відкриває нові можливості до розвитку співпраці між двома країнами.

Заступник Міністра відмітив, співпраця України та Польщі в аграрній галузі демонструє позитивні тенденції в тому числі за рахунок діяльності робочої групи з питань сільського господарства. Досвід і підтримка польської сторони з пріоритетних аграрних питань є важливими для України.

«Зараз українське і польське сільське господарство працює в дуже подібних параметрах. Ми маємо спільні цілі, тому наші напрацювання в рамках сьогоднішнього засідання мають стати ще одним кроком до поглиблення співпраці та підтримки діалогу на рівні Уряду і бізнесу», – зазначив Тарас Качка.

За результатами зустрічі сторони підписали спільну заяву з операційними висновками, які відображають основні напрями співпраці та домовленості сторін.

Нагадаємо, що Мінекономіки запроваджує міжнародні підходи до здійснення фітосанітарних процедур.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: