НОВИНИ

Україна та Польща поєднають транспортним коридором порти Балтійського і Чорного морів

15.10.2020 12:02
Транспортний-коридор-КНР-Угорщина

Адміністрація морських портів України та морський порт “Гданськ” почнуть співпрацю у рамках розбудови і транспортного коридору між морськими портами Балтійського і Чорного морів. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури, пише agronews.ua.

Зазначається, що в.о. АМПУ Олександр Голодницький та голова правління морського порту “Гданськ” Анджей Адамчик підписали меморандум про наміри співпрацювати у розвитку транспортного коридору між Гданськом та Чорним морем.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій, назвав пріоритетом співпраці з польською стороною розбудову транспортного коридору між морськими портами Балтійського і Чорного морів.

“Це сприятиме збільшенню обсягів торгівлі між нашими країнами та підтримці транспортного ринку. Крім цього, меморандум дозволить максимально розширити географію контейнерних перевезень з Китаю через Україну до Польщі в Європу та у зворотному напрямку, здійснювати їх у різний спосіб різними видами транспорту без зупинок”, – підкреслив Криклій.

Він зазначив, що у 2020 році Україна спрямувала близько 5 мільярдів гривень на проєкт GO Highway, який з’єднує українські порти з польськими портами.

“Цього року вже зроблено 100 км зі 140 запланованих. Також у наступному році ми розпочинаємо масштабну реконструкцію траси М-05 Київ – Одеса. Як частина GO Highway на цій трасі буде зроблено 100 км доріг в Черкаській області”, – додав міністр.

У пресслужбі зазначили, що меморандум також сприятиме вивченню можливостей співпраці у сфері розвитку та експлуатації портів, логістичних послуг, тощо.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: