НОВИНИ

Україна та Німеччина домовилися про погодження форм міжнародних ветсертифікатів

21.02.2020 19:25
87055571_2927763943947901_1612937223840202752_n

Україна та Німеччина домовилися про погодження форм міжнародних ветсертифікатів. 20 лютого 2020 року відбулася зустріч заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Тарас Висоцький з Парламентським статс-секретарем Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини Гансом-Йоахимом Фухтелем. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Під час зустрічі були обговорені питання українсько-німецького співробітництва у сфері ветеринарної медицини. Парламентський статс-секретар високо оцінив результати переговорів щодо імпорту в Україну продуктів харчування та живих тварин відповідно до вимог наказу Мінагрополітики від 16.11.2018 № 553 «Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки», що вступив в дію 24.11.2019.

Сторони домовилися розпочати роботу з погодження двосторонніх форм міжнародних ветеринарних сертифікатів для ввезення в Україну:

1. Подрібненого (січеного) м’яса та/або м’яса механічного обвалювання
(ММО) свійської птиці;

2. Інкубаційних яєць, отриманих від свійської птиці, відмінної від свійської свійської птиці ряду безкільових (страусоподібних), та інкубаційних яєць, отриманих від свійської птиці ряду безкільових (страусоподібних);

3. Добового молодняка свійської птиці.

Крім того, німецька сторона запропонувала долучитися до програм підвищення кваліфікації з питань безпечності харчових продуктів та інших освітніх проектів, які реалізуються Федеральним відомством Німеччини з захисту прав споживачів та безпеки продуктів харчування.

За результатами зустрічі Тарас Висоцький відзначив високий рівень співробітництва між компетентними органами у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та підкреслив його ключове значення для успішного розвитку двосторонньої співпраці між Україною та Німеччиною у галузі сільського господарства.

Учасники зустрічі відзначили високий рівень співробітництва між країнами в аграрній сфері, в тому числі, високі показники аграрної торгівлі. Німеччина є важливим партнером України та стабільно входить у ТОП-10 країн, до яких експортується українська агропродовольча продукція. У 2019 році двосторонній товарообіг такої продукції досяг $ 1,3 млрд (↑20% у порівнянні з 2018 р.). Експорт української продукції склав $ 864 млн (↑31%), імпорт – $ 455 млн (↑4%).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: