НОВИНИ

Україна та країни ГУАМ створять єдину електронну платформу перевезень

09.12.2020 08:02
7e2be14e110fb65000e4b374f327e957367de9b2

В Україні в експериментальному режимі розпочата робота електронних товарно-транспортних накладних. Також Україна приєдналися до ІІ-го Додаткового протоколу Міжнародної конвенції про внутрішній транспорт, що включило нас у перелік країн, готових впроваджувати e-CMR (електронна версія транспортної накладної, яка використовується в рамках Конвенції CMR при транспортуванні вантажів), проінформував Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на 18-му засіданні Робочої групи з транспорту на рівні керівників відомств ГУАМ. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

“У рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва ми розробляємо механізм обміну в електронному форматі інформацією про видані дозволи на здійснення міжнародних автоперевезень вантажів. Також окремо з Урядом Казахстану працюємо над впровадженням електронних разових дозволів на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень. А у наступному році плануємо побудувати окрему електронну платформу для здійснення мультимодальних контейнерних перевезень”, – зазначив Владислав Криклій.

Крім цього, спільно з Державною митною службою, Мінфіном, Мінекономіки та Прикордонною службою Мінінфраструктури працює над створенням єдиної цифрової платформи, яка дозволить бізнесу при в’їзді/виїзді до/з України заповнювати всі дані в одному цифровому вікні без необхідності дублювання у різні органи документів, що вже подавалися однією із цих структур.

Для початку ініціатива буде реалізована у галузі морського транспорту, а далі пошириться на авіацію, залізницю та автоперевезення.

Владислав Криклій також подякував азербайджанським колегам за виявлену ініціативу з підготовки Концепції створення регіональної логістичної платформи GUAM-NET і висловив повну її підтримку Україною.

“Оскільки концепція розвитку GUAM NET якраз розробляється країнами-членами ГУАМ, ми пропонуємо розвивати її на базі національних сегментів цифрових платформ, які за єдиним стандартом будуть потім інтегровані між собою. Ми готові ділитися своїм досвідом і стратегією розвитку цифрових платформ у транспортно-логістичній сфері. Пропоную всім країнам-учасницям пропрацювати спільний алгоритм дій у рамках наступних засідань Робочих груп. Впевнений, об’єднання наших зусиль дасть чудовий імпульс до розвитку транспортних зв’язків у регіоні ГУАМ”, – додав Міністр.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: