НОВИНИ

На Вінничині створюють україно-французький агрокластер

10.02.2020 08:38
agrorozrobku

За словами першого заступника голови Вінницької ОДА Сергія Здітовецького, реалізація проєкту дозволить області розвинути економічну діяльність в агропромисловій галузі, а також надасть можливість для обміну досвідом у галузі агроекології та сільськогосподарського машинобудування. Про це пише газета “День”.

«У рамках спільного з французьким технопарком VITAGORA проєкту, планується створення агрокластера за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області, – сказав Здітовецький. – Це створить можливість для спільних напрацювань, реалізації стартапів та відповідного супроводу на місцевому рівні, вдосконаленні сільськогосподарського виробництва та використання водних ресурсів на території Вінниччини».

Наразі налагоджена тісна співпрацю із Францією, зокрема метрополією Діжон та кластером VITAGORA. Саме цей агрокластер стане куратором проєкту, бо вже має досвід роботи з іншими країнами.

Одним із пріоритетних напрямків співробітництва є створення агрохабу у Вінниці, який дозволить обмінюватися науково-дослідними напрацюваннями. Долучиться до співпраці і Вінницький національний аграрний університет, який під агрохаб надасть свою навчальну базу. Усе це в комплексі має розширити експортний потенціал області та підвищити спроможності товаровиробників у пошуку нових ринків збуту за кордоном.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: