НОВИНИ

Україна створить переробну базу у Казахстані для виготовлення амарантової продукції

21.08.2020 17:22
Yiz6PbdPXO8IQFju


Миколаївське підприємство, яке є провідним українським виробником амарантової олії, крупи, пластівців, борошна, а також косметичних засобів на основі амаранту, уклало угоду з партнерами з Казахстану на виробництво обладнання для заводу з виготовлення амарантової продукції, розповів голова громадської організації «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

За його словами, технологія розділення насіння амаранту на анатомічні складові була реалізована компанією у 2016 році та на даний час за своєю економічною ефективністю та якістю амарантової олії не має аналогів у світі.

«Одночасно можна отримувати комплекс продуктів із найнижчою собівартістю: олію із зародків; пластівці; шліфовану крупу; борошно із зародків. Вже проводяться переговори щодо масштабування виробничих потужностей як на території України, так і в Європі», – заявив голова Асоціації.

Дуда зауважує, що Україна, випустивши унікальну технологію в світ, тільки виграє, адже в конкурентній боротьбі на світовому ринку амарантової продукції має безліч козирів. Крім того, тепер матиме переробну базу в Казахстані, що мінімізує логістичні витрати до азійських ринків.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: