ВАЖЛИВО

Україна щорічно недоотримує 2 млрд дол США через зернові експортні оборудки

18.02.2021 10:45
money-1428594_1280-1

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактом створення міжнародної злочинної схеми експорту зерна, через яку Україна щорічно втрачає $2 млрд унаслідок неповернення валютної виручки. Про це повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за підсумками зустрічі в офісі Interfax-Україна, пише agronews.ua.

“Ідеться про те, що зерно нелегально скуповується на території України за готівку, вантажиться на судна від імені фіктивних фірм тут і на ім’я фіктивних фірм за кордон. Експортується за кордон, і ми не отримуємо $2 млрд валютної виручки на рік, – пояснив Гетманцев.

“Схема вже кілька років працює точно”, – додав він.

“$2 млрд. Така сума коштів не повертається у вигляді валютної виручки щорічно в державу через дії шахраїв, які спочатку купують зерно за готівку, а потім експортують його за кордон. Це кошти, які втрачає наша економіка”, – написав він у Telegram-каналі в середу.

За словами голови комітету, в махінації втягнуті відомі світові зернотрейдери.

“Провели плідну зустріч в Офісі генерального прокурора. Кримінальне провадження розпочато. Слідство триває. Міжнародну злочинну схему буде зупинено”, – запевнив Гетманцев.

Нагадаємо, що Україна втратила 6 млрд доларів на тіньовому продажі зерна.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: