ГОЛОВНЕ

Україна розширила перелік заборонених до імпорту товарів із Росії

03.04.2021 08:02
2-20210331014720

Україна розширила перелік заборонених до імпорту товарів із РФ у рамках системного перегляду цього списку і в подальшому може додати до нього нові позиції, сказав заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”, пише agronews.ua.

“Це був періодичний системний огляд цих товарів, які доцільно додати до переліку. Це коло товарів розширюється відповідно до аналізу ринкової ситуації. З одного боку, РФ постійно розширює коло заборонених до ввезення товарів, з іншого – самі учасники ринку надають аргументи, що є необхідність таких заборон”, – сказав він.

Він додав, що це системна робота, тому можна в подальшому чекати на розширення цього списку.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів доповнив перелік товарів походженням із РФ, заборонених до ввезення в Україну, такими позиціями, як пшениця, соняшникова олія, мийні засоби, папір.

Перелік заборонених товарів поповнився також поверхнево-активними засобами, газетним папером, картоном, крафт-папером і крафт-картоном, туалетним папером, косметичними серветками, рушниками для рук, скатертинами та серветками, а також низкою інших позицій.

Згідно з даними Держстату за друге півріччя 2020 року, РФ імпортувала в Україну олії на $0,1 тис., поверхнево-активних засобів, розфасованих для роздрібної торгівлі, – на $78,5 тис., мийних засобів і засобів для чищення, розфасованих для роздрібної торгівлі, – на $3,5 млн.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: