НОВИНИ

Україна продовжує нарощувати імпорт бананів

13.04.2019 09:17

Тільки в березні Україна імпортувала бананів на 16% більше, ніж в лютому.Не дивлячись на те, що в Україні як і раніше спостерігається надлишок пропозиції досить недорогих яблук, споживання бананів в Україні продовжує активно збільшуватися, повідомляє EastFruit.

Тільки в березні в порівнянні з попереднім місяцем імпорт цих фруктів виріс на 16%.

Згідно з останніми звітами фіскальної служби України, в березні імпортери закупили на зовнішньому ринку 27 тис.тонн бананів, що не тільки перевищує показники попереднього місяця, але і на 14% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

При цьому важливо відзначити, що такі тенденції зберігаються з самого початку сезону. Так, за перші 7 місяців сезону-2018/19 (вересень-березень) Україна вже імпортувала 168 тис.тонн бананів. Таким чином, у порівнянні з таким же періодом попереднього сезону споживання цих фруктів в країні виросло на 13%.

На думку представників Української плодоовочевої асоціації (УПОА), такі тенденції є тривожним знаком для виробників яблук в Україні.

«Не секрет, що саме банани є головним конкурентом яблука у фруктовій кошику українця і, як ми бачимо, ця конкуренція тільки посилюється, незважаючи на значну різницю в ціні, – коментує ситуацію Тетяна Смирнова, головний аналітик УПОА, –

Справа в тому, що банани , хоч і не вирощуються в Україні, вже давно перестали бути екзотикою для українців. Склалася певна культура споживання, в «арсеналі» домогосподарок вже давно з’явилося маса рецептів. Крім того, українці все частіше вибирають банани в якості перекусу, оскільки вони «зручніше» з цієї точки зору, ніж яблуко, особливо для дітей, і, безперечно, корисніше, ніж чіпси, шоколадні баточнікі і інші снеки ».

При цьому експерт також підкреслює, що збільшення імпорту бананів в Україну сприяє і відносна стабільність на валютному ринку, що дозволяє продавцям уникати різкого цінового перепаду через стрибки курсу гривні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: