НОВИНИ

Україна посіла 2 місце у світі з виробництва черешні

09.07.2020 07:02
vishnya-i-chereshnya-v-chem-raznica

Україна виробляє 133 тис. т ягід. Це величезний обсяг, левову частку якого споживають самі українці. Але тільки п’яту частину врожаю забезпечують професійні виробники, розповів голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка. Про це повідомляє propozitsiya, пише agronews.ua.

«Якщо точніше, то фермери, у яких є обладнання, необхідна техніка, які системно працюють і створюють робочі місця, а також є потенційними експортерами, виробляють приблизно 24 тис. т», — говорить він.

Загальна площа під ягодами становить 23 тис. га. З них одна третина (7,5 тис. га) припадає на професійний сегмент.

«Це досить багато. Не кожна країна в світі може собі стільки землі відвести під вирощування одних ягід», — уточнює Крошка.

При цьому він звертає увагу, що понад 90% земельного банку під ягідними культурами — це відкритий ґрунт. Тобто насадження максимально піддаються впливу навколишнього середовища, шкідників, погодних умов.

Переважно в Україні вирощують полуницю, суницю, малину, ожину, смородину, лохину. Також сьогодні виділяється черешня, вишня і виноград.

«Більш того, якщо звернутися до офіційної статистики, то за обсягом виробництва черешні Україна є другою державою в світі. Але за технологіями захисту черешні, наприклад, від комах, ми далеко в хвості. У промисловому виробництві вони не застосовуються, тільки на експериментальних ділянках», — розповідає голова Української асоціації аграрного експорту.

Однією з найважливіших цілей асоціації він називає необхідність познайомити українського професійного виробника з сучасними технологіями. А також показати, як можна вирощувати великі обсяги якісного та безпечного продукту.


Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: