НОВИНИ

Україна подвоїла імпорт авокадо

01.01.2019 10:16

Україна подвоїла імпорт авокадо в 2018 році. Про це повідомляє EastFruit.

За 11 місяців обсяги імпорту авокадо в Україну подвоїлися і вже побили історичний рекорд імпорту. Ми прогнозуємо, що за підсумками року, в Україні буде ввезено понад 4 тис. Тонн авокадо, що в два рази перевищить обсяг імпорту в 2017 році.

У чому причина такого успіху авокадо на ринку України? Представники оптової торгівлі вважають, що мода на здоровий спосіб життя в сукупністю з ростом доходів населення в 2018 році стали двома визначальними факторами зростання імпорту і споживання авокадо. Адже авокадо не є дешевим продуктом – адже за авокадо Хасс (Hass) авокадо в Україні продається в середньому за ціною близько 300 грн / кг (зазвичай поштучно), а зелений авокадо – в середньому вдвічі дешевше.

На думку дієтологів, авокадо є одним з найбільш цінних продуктів, тому що він містить практично повний набір необхідних вітамінів і мінералів, а також корисні жири і клітковину. Найбільш відомо властивість авокадо знижувати рівень холестерину в крові і сприяти кращому засвоєнню корисних речовин з інших фруктів. Тому його часто рекомендують людям з проблемами серцево-судинної системи.

Головними постачальниками авокадо в Україну є ПАР, Перу, Ізраїль і Кенія, на які припадає близько 92% всього обсягу імпорту.

Істотні обсяги постачають також Мексика, Іспанія і Чилі. Найбільший приріст імпорту авокадо стався по ПАР і Мексиці.

Чи є перспективи зростання споживання авокадо в Україні? На думку аналітиків EastFruit вони дуже високі. На сьогоднішній день в середньому один житель України споживає менше 100 гр. авокадо в рік або менше одного плоду в рік. Тому, за умови подальшого зростання доходів населення, імпорт авокадо в найближчі 3-4 роки може подвоїтися.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: