ВАЖЛИВО

Україна почала закуповувати картоплю в Білорусі

14.12.2019 19:21
397129_1


Українська картопля в дефіциті, а ціна на неї – найвища за останні роки. Через неврожай Україна вперше почала закуповувати картоплю в Білорусі. Якої якості завозять овочі в Україні? Новости “Сегодня” спробували і визначили, яка картопля смачніше: наша чи імпортна.

Ми побували в Зінькові, Полтавської області. На складі, який розрахований на дві тисячі тонн врожаю, зараз майже порожньо. Тому що картопля в Україні в цьому році погано вродив, кажуть виробники: “Зараз картоплі тут 130 тонн. Ну десь 120-150 “.

Через українського ажіотажу ціна на картоплю в Білорусі теж підскочила. З чотирьох гривень за кілограм, до шести. Відповідно, у нас продають ще дорожче – по 14-15 гривень.

“Ми ж розуміємо, що таке ринок: є попит, попит збільшується, вони піднімають ціну, все одно беруть, значить, піднімають ще, поки не перестають брати”, – пояснює Анатолій Савченко, виробник картоплі.

Ціна на український і білоруський картопля приблизно однакова. Але питання в якості. З-за кордону привезли картоплю технічних сортів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: