НОВИНИ

Україна побореться з Росією за міжнародний ринок курятини

22.03.2019 10:21

У світі зростає попит на курятину. Про це заявили аналітики Rabobank, передає УНН.

Разом з попитом ростуть і ціни, зазначають аналітики. Але до недавнього часу ситуація була іншою. Хвороби, а також вплив американо-китайської торгової війни розхитали стабільність на світовому ринку птиці в 2018 році.

“Останні кілька кварталів стали одними з найбільш нестабільних періодів для світового ринку птиці”, – підкреслюють аналітики.

Торговельні обмеження і, як наслідок, мінімізація доступу до міжнародних ринків привели до падіння цін на птицю у ІІ та IV кварталі 2018 року.

“Однак прогноз змінюється, Rabobank стає все більш оптимістичним, ринок досяг поворотного моменту, а на світовому ринку спостерігається тенденція до зростання цін – особливо після того, як умови глобальної торгівлі почали поліпшуватися і досягли рекордно високого рівня в 4 кварталі 2018 року. Разом з поліпшенням дисципліни поставок це призвело до поліпшення ринкових умов”, – коментує старший аналітик ринку м’яса в Rabobank Нан-Дірк Малдер.

У Rabobank прогнозують зростання експорту м’яса птиці США, у разі підписання американо-китайського торгового угоди.

“На світову торгівлю вплинуть діючі торговельні обмеження ЄС-Бразилія і Саудівська Аравія-Бразилія”, – говорять аналітики.

У той же час, Україна і Росія зміцнять свої позиції на міжнародному ринку м’яса птиці, вважають в Radobank. РФ зможе наростити збут продукту за рахунок відкриття нового ринку – Китаю.

Втім, навіть збільшення обсягів експорту навряд чи дозволить РФ обійти Україну. Згідно з державною статистикою, в минулому році українські птахівники поставили за кордон 328 тис. тонн курятини, пташники РФ – на третину менше – 222 тис. тонн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: