У травні 2020 року імпорт пальмової олії досяг мінімального значення за останні шість років – 7,2 тис. тонн, що стало наслідком зниження внутрішнього споживання пальмової олії в період карантинних обмежень. Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.
За підсумками поточного сезону імпорт пальмової олії знизився більш ніж на 12%. У вересні-травні 2019/20 МР Україна імпортувала 146,2 тис. тонн продукту (-11% в порівнянні з аналогічним періодом 2018/19 МР).
Зниження використання пальмової олії українськими виробниками також частково пов’язане зі збільшенням пропозицій альтернативної сировини на ринку країни.
Динаміка імпорту з боку ключових постачальників виглядає наступним чином: Малайзія (-28%), Індонезія (-12%).
Активізувалися закупівлі пальмової олії у Сінгапурі, які стали носити регулярний характер, в березні досягли рекордного обсягу, частка ринку виросла до 13% всього імпорту.
Нагадаємо, в Україні названо рентабельність вирощування високоолеїнової олії – альтернативи оливковій.