Україна очолила рейтинг смертності від серцево-судинних захворювань, викликаних неправильним харчуванням. Про це свідчать дані дослідження вчених Єнського університету імені Фрідріха Шиллера у Німеччині, передає УНН.
Так, в Україні у 2016 році показник смертності від серцево-судинних захворювань, викликаних неправильним харчуванням, сягнув 38,2% від усіх смертей.
Зокрема, рейтинг виглядає так:
- Україна (38,2% від усіх смертей)
- Білорусь (36,8%)
- Грузія (34,4%)
- Молдова (34,2%)
- Узбекистан (32,2%)
- Болгарія (32,2%)
- Азербайджан (32,0%)
- Туркменистан (31,9%)
- Латвія (31,7%)
- Литва (30,5%)
- Росія (30,0%)
- Киргизстан (29,5%)
- Казахстан (29,5%)
- Словаччина (29,0%)
- Естонія (28,3%)
- Вірменія (28,2%)
- Румунія (27,6%)
- Албанія (27,2%)
- Чорногорія (26,6%)
- Чехія (26,4%)