ВАЖЛИВО

Україна обговорить з Європейською комісією питання квот

22.01.2020 10:29
630_360_1571656955-1711

Україна хоче актуалізувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

По-перше, ви знаєте, що мабуть ключовою темою нової Європейської комісії є Європейська зелена угода. Україна вже заявила про своє бажання стати частиною політик, які розробляються в рамках європейської “зеленої угоди”. Ми формуємо зараз національний внутрішній механізм, тому що це надзвичайно комплексна тема, яка торкається не лише енергетики й довкілля, але і фінансів, економіки, податкової системи і подальшого”, – сказав Кулеба.

“Друга історія – це актуалізація угоди про асоціацію у торговельній частині, тобто квоти, тарифи. У нас минулого року 32 товарні позиції безмитного експорту були вичерпані, або в районі 90-95% – це такий самий показник, як у 2018 році”, – зазначив віцепрем’єр.

Він назвав це “позитивною динамікою”, адже у 2016 році було 26 позицій. Водночас, додав він, це показує також, що Україні дуже тісно в нинішніх показниках і потрібно вести серйозну розмову з ЄС про тарифні квоти.

“І третє – це славнозвісний “промисловий безвіз”, про який уже 100-500 разів сказано, озвучено. Є багато нюансів, але я запевняю, що уряд України налаштований пройти цей шлях до успішного для обох сторін результату”, – додав він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: