НОВИНИ

Україна нарощує виробництво фосфатних добрив

05.12.2019 17:17
8bfedb9c6b93cff16b5925fd9c2eb670_M

На початку 2020 року агрохімінчна виробнича компанія BLAU Chem запустить у Житомирі виробництво рідких комплексних добрив та збільшить потужності групи до 10-15 тис. тонн на місяць.

Про це повідомив комерційний директор компанії Сергій Рубан, передає Бізнес.

“Другий комплект хімічного обладнання для виробництва рідких комплексних добрив в Україну з США вже прибув, розпочато монтаж”, – зазначив Рубан.

Пілотне виробництво хімічних поліфосфатних РКД за повною кислотною технологією компанії було запущено в другому кварталі цього року в Бердянську Запорізької області, а до кінця наступного року компанія планує налагодити виробництво на чотирьох заводах – в Житомирській, Харківській, Вінницькій та Кіровоградській областях. Виробнича потужність компанії після запуску регіональних підприємств складатиме 20-30 тис. тонн РКД на місяць або 240-360 тис. тонн на рік.

За словами Рубана, налаштування обладнання заводу дозволяє синтезувати окрім поліфосфатних рідких добрив АРР (ammoniumpolyphosphatefertilizer), також спрощені марки РКД під замовлення аграрних компаній.

Читайте також: Як впевнитися в якості добрив

“Таким чином українські аграрії отримали додаткову альтернативу високоякісним, але не дешевим рідким фосфатним добривам BLAU phos АРР 10:34; АРР 7:23, а також дешевим і не якісним РКД, що виготовлені без дотримання промислових стандартів”, – запевняє він.

Наприклад, високоякісне РКД BLAU phos АРР 10:34 у грудні 2019 року коштує 16,850 тис. грн. за тонну, а спрощена марка РКД NP 8:24 виготовлена на тому ж обладнанні з дотриманням всіх хімічних стандартів – лише 9,980 тис. грн. за тонну. На думку представників BLAU Chem, це дозволить спростити перехід аграріїв на використання РКД навіть у поточних важких фінансових умовах.

Агрохімічна виробнича компанія “Блау Кем” (Blau Chem), що входить до групи UTK, створена в 2019 році як національний виробник інноваційних рідких і водорозчинних добрив останнього покоління. Група UTK працює на українському ринку вже понад 10 років. Раніше вона спеціалізувалася на торгівлі мінеральними добривами і наданні послуг з внесення рідких мінеральних добрив.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: