НОВИНИ

Україна на чверть знизила поставки чорниці до Великобританії

17.02.2019 12:26

Поставки чорниці з України на ринок Великобританії знизилися, незважаючи на те, що Великобританія в 2018 році збільшила імпорт цієї ягоди на 5%. Про це повідомляє EastFruit.

Імпорт чорниці в Великобританію в минулому році досяг 48 тис. тонн, що дозволило цій країні залишитися другим найбільшим імпортером чорниці в світі.

При цьому Україна опустилася в рейтингу постачальників на чорниці на Великобританію на тринадцяте місце, знизивши поставки на чверть.

Головним постачальником чорниці в Великобританію є Чилі і Іспанія, які постачають приблизно однакові обсяги продукції. Дуже швидко їх в останні роки наздоганяє Перу.

Вище за Україну за обсягом експорту знаходяться також Франція, США та Італія, але вони також знижують обсяги поставок.

Варто відзначити, що дешевше, ніж Україна, лохину в Великобританії з 13 найбільших постачальників продають лише Польща і Італія, тому занадто висока ціна навряд чи є виправданням падіння обсягу поставок чорниці з України до Великобританії.

На тлі очікуваного зростання обсягів виробництва української чорниці в найближчі роки, українським постачальникам потрібно активніше включатися в напрацювання нових ринків збуту і посилення своїх позицій на ключових ринках, одним з яких, без сумніву, є Великобританія.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: