НОВИНИ

Названо можливу дату «промислового безвізу» із ЄС

13.02.2020 17:59
njf3JJ2kdScjYo8316Yv

На початку 2021 року Україна може укласти з Європейським Союзом Угоду про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції, так званий “промисловий безвіз”. Про це заявив віцепрем’єр-міністр Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Харкова.

“На початок наступного року розраховуємо на підписання, планувати рано. Це не відразу запрацює для всієї промисловості, будуть поступово включення”, – сказав Кулеба.

Віцепрем’єр-міністр зізнався, що європейські партнери від початку перемовин не були захоплені ідеєю “промислового безвізу” з Україною (наразі ЄС має промисловий безвіз тільки з Ізраїлем – ред.)

“Я підтверджую, що спочатку ми не зустрічали великого захоплення з боку наших європейських партнерів з цього приводу. Але завдяки тому, що парламент ухвалив все необхідне законодавство станом на зараз, завдяки тому, що від Президента до Прем’єр-міністра, мене і української дипломатії – ми дуже активно працювали з Європейським Союзом, роз’яснювали їм переваги цього. Нам вдалося змінити докорінно позицію ЄС і наразі вони підтверджують, що готові рухатися цим шляхом”, – наголосив Кулеба.

Віцепрем’єр-міністр уточнив, що до кінця поточного року в Україні планують запровадити технічні регламенти та реформувати інституції.

Перша група товарів, на яку буде поширена угода – низьковольтне обладнання.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: