НОВИНИ

Україна може добре заробляти на експорті м’яса індички та качки

22.11.2019 12:53
prodam-ptici--cisarki--indiki--kachki--gusi-photo-9ffe

Експорт м’яса індички та качки дуже перспективний для українських виробників. Про це повідомили в Українській асоціації аграрного експорту (УААЕ), передає AgroPortal.

«Не секрет, що Україна активно експортує курятину, щорічно формуючи обсяги в сотні тисяч тонн. А ось м’ясо індички, гусака і качки поставляється на зовнішні ринки в значно менших обсягах. Так, в 2018 році Україна експортувала лише 133 тонн морожених частин тушок індички. Крім того, поставки за кордон заморожених нерозрізаних тушок качок склали лише 10 тонн, а заморожених і розрізаних – 52 тонн. Експорт розрізаних на частини заморожених тушок гусей в минулому році – 218 тонн», – зазначили в асоціації.

Експерти відмічають, що в світовому масштабі ринки м’яса індички, гусака і качки, на відміну від курятини, враховуючи обсяги торгівлі, можна впевнено назвати нішевими. Однак тут є високий платоспроможний попит.

Читайте також: Екоподаток за пташиний послід: розбираємо деталі

«Підтвердженням цього служить і порівняння експортних цін України на різне м’ясо птиці. Українська курятина продається в інші країни за середньою ціною близько $ 1500 за тонну, тоді як заморожена індичатина коштує більше $2000 за тонну, тушки качок – в діапазоні $1200-2600 за тонну, а вартість тушок гусей доходить майже до $10000 за тонну. Тому, для наших потенційних експортерів зосередження на цих видах м’яса птиці принесе істотну вигоду», – вважають в асоціації.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: