НОВИНИ

Україна є лідером по виробництву сої в Європі

16.12.2019 10:55
afdbfb63ce2555ddfb76cc4406f795c0_M

Україна на сьогодні є виробником №1 сої у Європі та посідає 8 місце за виробництвом зернобобової у світі. Такі дані оприлюднив Володимир Пугачов, керівник з якості регіонального представництва Асоціації «Дунайська соя», в рамках проведення навчальної програми для фермерів, повідомляє  SuperAgronom.com.

Володимир Пугачов зазначив, що ринок сої є одним з найважливіших для сільськогосподарського виробництва України. За останні 10 років площі під соєю зросли більше, ніж втричі, досягнувши при цьому 3,7 млн га (станом на 2019 рік), що становить 8,5% від усіх площ під сільгоспкультурами.

Прогноз виробництва сої у 2019 році становив 1,6 млн га, тоді як фактично цьогоріч було зібрано врожай з 3,7 млн га з середньою урожайністю 2,35 т/га. Попри досить складний рік та цінову політику, яка розчарувала багатьох аграріїв, соя була і залишиться однією з найбільш вирощуваних та привабливих для експорту культур, вважає фахівець.

«Зі свого боку, Асоціація «Дунайська соя» всіляко сприяє підвищенню конкурентоспроможності українських виробників сої на світовому ринку. З цією метою проводяться навчальні програми для фермерів, що включають кращі практики сталого виробництва сої, відбувається координація навчальних проектів щодо сортів культури та підходів до виробництва, практикується обмін досвідів під час Днів поля», — зауважив Володимир Пугачов.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: