НОВИНИ

Україна і Росія жорстко конкуруватимуть за ринки збуту соняшникового шроту в новому сезоні

03.07.2020 13:02
podsolnechnyi_shrot

Для ринку соняшникової та соєвого шроту 2020/21 МР обіцяє бути дуже гарячим: світова пропозиція має бути рекордною, тоді як попит буде коригуватися подальшим розвитком COVID-19, а також відновленням попиту з боку Китаю після африканської чуми свиней. Таку думку в ході виступу на онлайн-конференції «Ринок сої та шротів» висловив Володимир Двинский, брокер Atria Brokers. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

На його думку, особливо буде цікаво спостерігати за конкуренцією України і Росії в сегменті соняшникової шроту. Аналітики USDA в червневому звіті прогнозують для обох країн нові рекорди зі збору соняшнику в сезоні-2020/21 в обсязі 17 млн ​​тонн і 15,5 млн тонн відповідно.

За прикладом того, як Україна в 2019/20 МР «відібрала» на себе вагому частину турецького попиту по пшениці, Росія відвойовує турецький ринок соняшникової шроту в України, збільшивши поставки з жовтня по квітень сезону-2019/20 на 17% в рік.

«Україна ж знизила поставки соняшникової шроту в Туреччину за вказаний період на 11%. Також посилюється конкуренція двох країн і в Європі: Росія продовжує активні поставки в Італію. Що стосується СНД, то Росія збільшила в жовтні – квітні 2019/20 МР експорт соняшникової шроту в Білорусь на 39%, тоді як Україна – скоротила на 20%. Здавалося б, за Україною залишаться такі сильні напрямки, як Китай і Індія, однак і тут ми бачимо сюрприз. У березні 2020 р Росія поставила в Китай першу пробну партію соняшникової шроту об’ємом 2 тис. тонн. Розслаблятися не можна ні на хвилину », – підсумував він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: