НОВИНИ

Україна готова поставляти сушені органічні гриби за 70 €/кг

14.02.2019 15:56

Українська компанія Alta Kraina готова експортувати до Європи 100 кг сушених органічних грибів за ринковою ціною 60-70 €/кг. Про це повідомила керуючий партнер Alta Kraina Алла Пономаренко під час виставки органічної продукції BIOFACH 2019, яка 13-16 лютого проходить у Німеччині, передає AgroPortal.ua.

«Ми вивчаємо ринки, на яких сушені органічні гриби користуються попитом. Це — Італія, Франція та Німеччина. Для українського ринку вже відома історія з експортом заморожених грибів, а от сушені гриби — це перспективний нішевий ринок», — розповідає Алла Пономаренко.

За її словами об»єми експорту і ціни на ринку залежать від сезону в інших країнах, де також вирощують гриби — Польща, Румунія.

«Маємо позицію, що українські гриби не мають бути найдешевшими на ринку, Ми позиціонуємо, що Україна — це якісний товар, Україна — це надійність. Орієнтуємося на ціну, за яку готовий брати товар клієнт, для цього ми вивчили попит в Італії і Франції», — зазначає Алла Пономаренко.

Вона розповіла, що реалізують даний проект разом з компанією MOL’FAR. Уся продукція сертифікована «Органік Стандарт».

«Компанія має подати сертифікуючому органу інформацію, на якій території зібрані гриби. Потім готова продукція, в даному випадку — сушені гриби, проходять перевірку на всі лабораторні показники. І на кожну поставку проводиться тест-перевірка», — пояснює Алла Пономаренко.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: