НОВИНИ

Україна долучилася до лібералізації міжнародної торгівлі аграрною продукцією

24.01.2020 13:03
kern

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофей Милованов та заступник міністра – торговий представник України Taras Kachka взяли участь у засіданні міністрів країн-членів Світової організації торгівлі, що входять до Кернської групи, повідомляє МЕРТ на своїй сторінці у Facebook.

На заході йшлося, зокрема, про лібералізацію торгівлі сільськогосподарськими товарами між країнами-учасницями групи.

«Вирішення проблем в торгівлі сільськогосподарською продукцією – ключ до подолання кризи СОТ. Ми поділяємо позицію держав-учасниць Кернської групи і раді, що члени групи підтвердили наш статус спостерігача», – сказав Тимофій Милованов у своєму зверненні до учасників засідання.

Він також наголосив, що зменшення обсягу шкідливих для торгівлі субсидій – в інтересах України, тож наша країна приєднується до зусиль Кернської групи в просуванні цього питання у порядку денному СОТ.

“Від сьогодні Україна офіційно є спостерігачем в Кернській групі (The Cairns Group)”, написав заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка .

“Це неформальна група в рамках СОТ, що об’єднує країни, які виступають за більшу лібералізацію міжнародної торгівлі аграрною продукцією.

Неформальні групи в рамках СОТ є надзвичайно важливими для переговорів і формування позиції.

Оскільки ми входимо у фазу активного реформування СОТ, то маємо бути активними, будувати коаліції і просувати власний інтерес у глобальній дискусії щодо міжнародної торгівлі” – підкреслив заступник міністра.

Кернська група (Сairns Group) – група країн, експортерів аграрної продукції, до якої входять: Аргентина, Австралія, Болівія, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Гватемала, Індонезія, Малайзія, Нова Зеландія, Пакістан, Парагвай, Перу, Філіппіни, ПАР, Таїланд, Уругвай та В’єтнам.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: