НОВИНИ

Україна 3 роки поспіль б’є рекорди з експорту бобових

21.01.2019 17:56

Вирощування бобових в Україні у найближчому майбутньому стане надзвичайно прибутковою галуззю. Україна вже 3 роки поспіль оновлює власний рекорд з експорту, а попит на білок щороку через збільшення населення лише зростатиме. Тож інвестиції у цей напрямок можуть швидко окупитися, передає Аgri-gator.

За даними Держзовнішінформу, 2018-го Україна наростила експорт бобових на 5%. За рік аграрії реалізували 831,3 тис. тонн, що перевищило рекорд 2017-го в 789 тис. тонн.

«Сьогодні веганство стає дуже потужним трендом. А на фоні того, що білку бракувало завжди, наразі ще й виник потужний попит на рослинний білок», –  зазначив економіст інвестиційного відділу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

На його думку, не зважаючи на те, що українським фермерам фінансово та організаційно складно освоювати технології для вирощування й збору бобових, інвестиції в цю галузь можуть принести хороші результати.

За підрахунками аналітиків, 2017-го Україна була третьою в світі за виробітком гороху, а обсяг виробництва бобових вцілому склав 1,2 млн. тонн. Це – майже вдвічі більше ніж роком раніше. Торік бобовими засіяли ще більші площі, ніж у попередні роки – 568 га.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: