НОВИНИ

Учені виявили в Болівії 20 нових видів тварин і рослин

23.12.2020 18:32
OLIihNbMR

Протягом двотижневого вивчення незайманих гірських лісів у долині Зонго, ученим вдалось виявити там 20 нових представників флори й фауни, деякі з яких були відкриті заново. Про це повідомляє knife.media, пише agronews.ua.

Однією з найцікавіших знахідок стала коричнева жаба-ліліпут (Noblella sp. nov.), довжина якої складає лише 1 сантиметр. Керівник експедиції, Тронд Ларсер, розповів, що, не дивлячись на характерне квакання амфібії, яке було чути в усьому лісі, віднайти її було не так просто, оскільки, почувши наближення когось із вчених, вона замовкала й ховалась у мох.

Ще одним цікавим відкриттям стала отруйна гадюка з роду списоголових (Bothrops monsignifer), яку вже бачили, щоправда, лише раз, близько 20 років тому. Відкриття належить зоологу Штеффену Райхле, який взяв участь і в цій експедиції.

Приємним сюрпризом для дослідників стала зустріч з метеликом-сатиром (Euptychoides fida), якого в цьому регіоні не бачили вже понад століття.

А от серед рослин учені виявили декілька видів орхідей і бамбук, який добре відомий місцевим, але досі не вивчений наукою. Болівійці виготовляють із нього народні музичні інструменти

Також, уперше за 125 років, була виявлена рослина з сімейства марантових, яка вночі складає своє листя подібно до долонь у молитві.

Варто зазначити, що дослідження проводилось лише за 48 кілометрах від столиці Болівії, Ла-Паса. Через висоту й достатньо крутий рельєф Анд, деякі види проживають практично в повній ізоляції у своїх ареалах, через що вкрай рідко потрапляють людям на очі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: