НОВИНИ

Учасники екологічного конкурсу пошили понад 18 тисяч екоторбин

28.05.2020 15:32
IMG-20191008-210047-093-01-01_960x

Понад 8 тисяч українських школярів під час карантину долучилися до Всеукраїнського екологічного проєкту “Мішечок”. За цей час учасники пошили понад 18 тисяч торбинок і мішечків, які допоможуть зменшити використання одноразових поліетиленових пакетів. Про це повідомляє greenpost, пише agronews.ua.

Організатори конкурсу підбили підсумки проєкту, який тривав з 2 квітня до 20 травня, та назвали переможців.

Всього за перемогу в командному заліку змагалися понад вісім тисяч учнів із 285 шкіл та їх родини. До проєкту долучилися навчальні заклади з усіх куточків України. Організатор проєкту — громадська організація “Міжнародний молодіжний рух “School Recycling World”. Роботи учасників можна переглянути в соціальних мережах за хештегом #мішечокSRW.

Разом учасники, які подавали колективні заявки, пошили 17429 мішечків. В індивідуальному конкурсі взяли участь 608 учасників, які разом пошили 1012 багаторазових торбинок.

Головний приз, принтер для сублімаційного друку, отримає команда середньої загальноосвітньої школи №23 міста Львова. Новітній принтер дозволить переможцям наносити принт на будь-які тканини, шкіру, кераміку, залізу тощо. Спільними зусиллями учні, разом пошили 1716 мішечків. За словами учасників та їх шкільних кураторів, вони планують запозичити ідею конкурсу і на її основі запроваджувати власні екологічні проєкти у новому навчальному році.

“Пластиковий пакет забруднює довкілля, коли починає розпадатись. Його мікрочастинки потрапляють в землю, отруюють рослини й усе живе кількасот, а то і тисячу років. Школярі, які долучилися до конкурсу, стали рушіями моди ощадливого ставлення до ресурсів Землі. Особливість проєкту у тому, що більшість учасників шили торбинки власноруч та використовували за основу старі та непотрібні речі, тим самим давали їм друге життя. Кожна створена багаторазова торбинка — це п’ять сотень невикористаних пластикових пакетиків щороку”, – розповіла засновниця Міжнародного молодіжного руху “School Recycling World” Юлія Мархель.

Організатори мріють перетворити акцію “Мішечок” на позитивну звичку використання багаторазового пакування. Яка допоможе сформувати серед українців екологічну культуру дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Проєкт планують зробити постійним, а конкурс — щорічним, а також впровадити національну програму екологічної освіти.

Нагадаємо, Корпорація «Біосфера» запустила серію екологічних пакетів для сміття, які компостуються.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: