НОВИНИ

У заповіднику Асканія-Нова збираються продати частину рідкісних тварин

03.10.2021 14:20
askaniya-nova_965x0

До «великого переселення» готується частина екзотичних та рідкісних мешканців заповідника Асканія-Нова на Херсонщині. Про те розповідає Типовий Херсон, пише agronews.ua.

На фінішну пряму вийшли перемовини про реалізацію 60 молодих сайгаків до розплідника у Запорізький області та 10 туркменських куланів до такого ж міні-резервату на Одещині.

Обидва «острівці звірів» створили іноземні інвестори, котрі готові чимало платити за поповнення для своїх розплідників, котрі будуть використовувати й для прийому туристів. Заповідник із їх пропозиціями погодився охоче, бо є надлишок тварин — травостій цьогоріч виявився багатющим, і приплід у стадах був чудовим, ідеться в повідомленні.

«Одних лише сайгаків у нас зараз 664 особини, хоча для стійкості популяції достатньо мати півтисячі голів цих степових антилоп. Отже, можемо продати не шістдесят сайгаків, а значно більше. Так і з іншими копитними, яких у нас тепер понад 1200 особин. Єдина проблема в тому, що далеко не всіх тварин продавати так уже й легко. Приміром, у стаді американських бізонів цьогоріч чомусь знайшлося значно більше «хлопчиків», аніж «дівчаток». Тоді як власники розплідників та заказників віддають перевагу придбанню групи самиць та одного самця», — коментує директор заповідника Асканія-Нова Віктор Гавриленко.

Продаж надлишку тварин по всьому світу для заповідника Асканія-Нова — звичайна і давня практика, розповідає «Типовий Херсон». Виручені від таких угод кошти дають змогу купувати нову техніку та пальне для виїздів на гасіння пожеж у степу, корми на зиму для травоїдних тощо.

Але це доволі копіткий процес: молодняк для реалізації потрібно відловити, підготувати його для переїзду, провести ветеринарний контроль, оформити всі дозволи. А одні лише «паперові» узгодження можуть займати місяці.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: