НОВИНИ

У Запорізькій області фермери руйнують археологічну пам’ятку

21.11.2019 17:55
363a3958c664b48_1000x600

Під Бердянськом місцеві аграрії вже не перший рік відкривають курган. Найближчим часом міськрада проведе перевірку із залученням необхідних спеціалістів. Про це повідомляють члени археологічного товариства «Ольвія-Агро».

Днями члени Археологічного товариства «Ольвія-Арго» оглядали береги р.Куца Бердинка між с.Азовське та тутешніми базами відпочинку на морському узбережжі.

«На правому високому березі річки ми побачили невеликий курган, який нещадно розорюється. Походивши по оранці, навколо кургану ми назбирали фрагменти ліпної орнаментованої кераміки, вістря з кременю, пращевий і точильний камені, крем’яні відщепи та побачили чимало кісток. Вочевидь, плугом вже зруйновані поховання доби бронзи», – йдеться в повідомленні.

Ніяких необхідних за законом охоронних зон навколо пам’ятки архітектури немає. Землекористувач Не розорав лише невелику ділянку поля на верхівці кургану. Знімки з супутника вказують на те, що знищення кургану місцевими жителями відбувається не перший рік.

Члени археологічного співтовариства повідомили про факт знищення археологічної пам’ятки спеціаліста з охорони культурної спадщини і польовий комітет Інституту археології НАНУ. У відділі культури Бердянської мерії пообіцяли найближчим часом провести перевірку із залученням фахівців міськради, археологів, землевпорядників та землекористувача.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: