НОВИНИ

У Закарпатському держлісництві вперше заклали промислові плантації екзотичного чорного горіха

09.06.2020 10:02
chernyj-greckij-orekh-black-walnut-nsp-kozhura-skorlupa-poleznye-svojstva-kupit-otzyvy-foto-kapsuly-primenenie-preparat-bad-protivopokazaniya

У ДП «Хотинське лісове господарство», яке розташоване у Чернівецькій області України, вперше було закладено промислові плантації горіха чорного та грецького. Загальна площа, зайнята молодими насадженнями горіхів, нині складає 1,5 га, всього лісівниками висаджено майже 5 тис. саджанців цього виду. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького областного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Якісний посадковий матеріал грецького горіха лісівники придбали у садівничого товариства з Сокирянщини «Буковинський сад», горіха чорного – на Івано-Франківщині.

Саджанці прижились добре, нині впевнено набирають ріст. Щоб їм було комфортно, лісівники Хотинщини постійно проводять агротехнічні заходи, які спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту.

– Плантаційні лісові культури – насадження, створені з метою скорочення термінів вирощування певної цільової лісопродукції. Ріст горіха удвічі швидший за дуба, щорічний приріст у висоту може досягати до 1,5 метра, в діаметрі – до 2 см, – зазначив провідний інженер лісових культур ДП «Хотинський лісгосп» Володимир Одажій.

За словами фахівця, деревина горіха цінніша за дубову, – з темної тонковолокнистої сировини виготовляють дуже гарні меблі та дерев’яні частини рушниць.

Горіх чорний – це нетрадиційна порода для українських лісів, батьківщиною якого є Північна Америка, проте цей чужорідний вид прекрасно зростає у хотинських лісах, а ще є перспективним у вирощуванні.

Нагадаємо, в Україні оприлюднено рентабельність вирощування кукурудзи.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: