НОВИНИ

У Євросоюзі дозволили вживання в їжу сушених борошняних черв’яків

05.05.2021 09:36
95914469

Сушені борошняні черв’яки – личинкова форма великого борошняного хрущака – дозволено до вживання в їжу в Європейському Союзі. Країни-учасниці ЄС схвалили відповідну пропозицію Єврокомісії вчора. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Комахи є альтернативним джерелом білка, який здатний підтримати перехід Євросоюзу до більш стійкої продовольчої системи, вказали в Єврокомісії.

Європейське відомство з безпеки продуктів харчування (EFSA) в середині січня визнало цих черв’яків придатними для вживання в їжу – у вигляді цілої личинки як закуски чи порошку як одного з інгредієнтів в ряді харчових продуктів.

Однак німецьке Федеральне відомство із захисту прав споживачів та безпеки продуктів харчування (BVL) попередило, що споживання борошняних черв’яків “може викликати алергічні реакції у чутливих людей”, тому на пакуванні має бути відповідна вказівка.

Заява про дозвіл на вживання личинок в їжу подала французька компанія Agronutris. Рішення ЄС дозволяє їй упродовж 5 років бути єдиним постачальником продуктів, які містять цих комах. Потім ринок буде відкритий і для інших гравців.

Комахи відрізняються високою поживною цінністю у зв‘язку з вмістом у них білка. Цвіркуни, коники і борошняні черв’яки вже входять в страви в багатьох частинах світу. Нині європейські експерти працюють над рішеннями щодо іще 14 продуктів з комах, відзначили в EFSA.

Нагадаємо ТОП-10 трендів на ринку їжі у 2021 році.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: