НОВИНИ

У ЄС закликають до переходу на методи безболісного забою свиней

06.11.2019 08:55
b7b2e4a6287bec3b1160f4d6a30aef38

Захисники тварин закликають Європейську Комісію переглянути Регламент забою, щоб заборонити використання газу з 1 січня 2025 року. Спілка захисників тварин “Eurogroup for Animals” та її 69 організацій-членів закликають відмовитися від забою свиней з допомогою газу – високої концентрації CO2. Цей метод застосовують багато великих європейських підприємств, оскільки це прискорює роботу свиногосподарств і не погіршує якість м’яса, пише Meat-Inform.

У нещодавно опублікованому документі організації закликають інвестувати в галузь на національних та європейському рівні, щоб знайти безболісну альтернативу забою свиней.

Сьогодні Іспанія, Німеччина та Данія, які входять до першої п’ятірки країн ЄС за обсягами виробництва свинини, забивають від 85% до 95% свиней (більш ніж 100 млн тварин на рік) з допомогою СО2.

За даними “Eurogroup for Animals”, надзвичайний рівень концентрації CO2 викликає біль і страждання у свиней від початку впливу газу до втрати свідомості, що може зайняти хвилину. Кадри страждань, заподіяних свиням під час цієї процедури, оприлюдненої організаціями, що займаються захистом тварин, викликали обурення в ЄС.

Захисники тварин закликають Європейську Комісію переглянути Регламент забою, щоб заборонити використання газу з 1 січня 2025 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: