НОВИНИ

У Раді зареєстровано законопроект «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»

10.04.2020 12:02
https://agronews.ua/

9 квітня у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект № 3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин», який передбачає реформування такого важливого напрямку, як ветеринарна медицина, а також інших суміжних з ним сфер – сфери виробництва, реєстрації, обігу і застосування ветеринарних препаратів. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

Документ розроблено робочою групою при Мінекономіки із залученням широкого кола зацікавлених сторін.

У законопроекті враховано вимоги понад десяти актів Європейського Союзу, що створює законодавче підґрунтя для подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

Зокрема, проект Закону передбачає врегулювати питання щодо:
✅ застосування протимікробних препаратів. Це запобігатиме поширенню антибіотикорезистентності серед тварин та покращить епізоотичну ситуації в Україні;
✅благополуччя сільськогосподарських тварин і створення для них належних умов утримання і забою;
✅реєстрації і обігу ветеринарних препаратів;
✅зменшення кількості ветеринарних документів, що спростить умови господарської діяльності в галузі тваринництва;
✅впровадження безстрокової реєстрації ветеринарних лікарських засобів;
✅ спрощення ввезення живих тварин на територію України у певних випадках;
✅застосування ризик орієнтованого підходу до планування і здійснення державного контролю тваринницьких потужностей;
✅підвищення відповідальності за порушення законодавства у сфері ветеринарної медицини та благополуччя тварин;
✅розвитку приватної ветеринарної медицини на селі тощо.

Крім того, законопроектом пропонується видача відповідних ветеринарних документів і рецептів як в паперовій, так і в електронній формі. При цьому скорочується строк на прийняття рішення про видачу або відмову у видачі таких документів з одного місяця до одного дня.

Прийняття законопроекту сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, створенню кращих умов господарювання в галузі тваринництва, нарощенню українського експорту продукції тваринництва, а також опосередковано матиме позитивний вплив на здоров’я людей та створення нових робочих місць в галузях, пов’язаних з ветеринарною медициною.

Крім того, реалізація цього законопроекту стане важливою передумовою сталого розвитку агропромислового комплексу, у тому числі тваринництва і харчової промисловості.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: