НОВИНИ

У Великобританії вдались до нових засобів запобігання АЧС

07.10.2019 17:25
icon

Прикордонні службовці Великої Британії здійснюють контроль щодо незаконного ввезення м’яса, використовуючи службових собак. Таким чином влада країни намагається запобігти проникненню м’яса та м’ясопродуктів, заражених африканською чумою свиней, пише Meat-Inform.

Цього тижня міністр біобезпеки лорд Гардінер та головний ветеринар Великобританії відвідали аеропорт Хітроу, щоб дізнатися більше про роботу прикордонників з собаками.

Незаконні вантажі вилучають та знищують. Найбільш ретельний контроль проходять щодо пасажирів та багажу з Азії, де АЧС є наразі найбільш поширеною.

Раніше до схожого методу захисту вдались інші країни, наприклад, Канада. Крім цього широко застосовуються інші засоби захисту. Так, Франція побудувала на кордоні з Бельгією паркан задля запобігання міграції диких кабанів, що можуть поширювати вірус африканської чуми свиней. Схожий паркан збудували і на кордоні між Данією та Німеччиною – хоча в ФРН не виявили жодного випадку АЧС, ризик вважається високим.

Минулого тижня влада Польщі вдалася навіть до більш радикальних заходів. Поблизу свиногосподарств там розкидають ароматичну суміш, що відлякує диких кабанів. Також на деяких підприємствах встановили електричні паркани.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: