НОВИНИ

Британії загрожує дефіцит яєць через підвищений попит під час карантину

22.04.2020 13:32
Можно-ли-есть-яйца-при-диете-Вареные-яйца-для-похудения-1-1

Ритейлери в Великобританії відзначають зростання попиту на яйця домашньої птиці на тлі панічних покупок, викликаних пандемією коронавируса, повідомляє farminguk, пише agronews.ua.

З таким високим попитом фермери можуть добре заробити, продаючи безпосередньо з ферми, але Британська асоціація виробників яєць закликає не порушувати домовленості з перекупниками.

«Ми закликаємо виробників не піддаватися спокусі продавати більше, ніж їм дозволено за їх контракту. Пакувальник – кращий клієнт фермера », – сказав Роберт Гуч, виконавчий директор BFREPA.

Зазвичай за контрактами з пакувальниками виробникам допускається продавати близько 10% яєць в приватному порядку, але з перспективою отримання вигоди виникає спокуса реалізувати більше продукції безпосередньо.

Пандемія коронавируса, яка спровокувала споживчу паніку, зробила яйця одним з найбажаніших товарів для британців.

Після того, як випадки захворювання коронавірусів в Великобританії почали поширюватися в березні, уряд ввів жорсткі обмеження, щоб спробувати зупинити поширення вірусу, і споживачі спустошили полиці, побоюючись, що поставки закінчаться.

Дані Британської ради з яєчної промисловості (BIEC) показують, що за чотири тижні березня було продано близько 621 млн яєць на суму 88 млн фунтів, що майже на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли в цілому з 518 млн яєць були продані за 74 млн фунтів.

Правда, і раніше продажу яєць від курей вільного вигулу збільшувалися, завдяки популярності вегетаріанських і флексітаріанскіх дієт, але панічні покупки привели до періоду справді безпрецедентного попиту.

Причому, виробництво яєць в Великобританії вже почало скорочуватися до того, як вибухнув коронавірус. Пташиний грип скоротив поголів’я домашньої птиці, а тепер коронавірус став причиною значного збільшення роздрібного попиту на яйця і побоювання дефіциту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: