АГРОФОТО

У Великій Британії подружжя вирощує «меблевий сад»

28.10.2019 14:16
5771e37daf8bc1c_1000x600

Простий сад можна перетворити в мистецтво. Британське подружжя облаштувало свій сад, у якому дерева ростуть у формі стільців та столів, пише Агро Юг.

Англійські фермери Гевін та Еліс Мунро облаштували природну меблеву фабрику в графстві Дербішир. У їхньому саду «ростуть» більш як дві сотні крісел. Вперше пара попробувала виростити рослину у виді мебелі у 2006 році. Зараз у їхньому саду «ростуть» більш як дві сотні крісел.


В середньому стілець «росте» 6-9 років. Потім ще рік іде на оброблення й висихання. Разом із часом збільшується й ціна. Готове крісло обійдеться у 12 тисяч доларів. Та попит на екологічні меблі є.

Такий метод культивування рослин у формі меблів не новий. Форму дерев підлаштовували на власний смак ще в стародавньому Китаї та Японії. А Гевін та Еліс у такий спосіб хочуть вберегти від знищення ліси. На їхню думку, сучасне виробництво меблів неощадне.


Окрім стільців, вирощують люстри й столи. Надалі асортимент планують розширити. Наприклад, виростити великий обідній стіл.

Графік замовлень у меблярів розписаний більш ніж на 10 років уперед. Незабаром Гевін та Еліс планують розширити свій сад. А ще навчати ремесла всіх охочих.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: