НОВИНИ

У центрі Чернігова облаштовують міську міні-ферму

29.10.2020 19:02
402028-1_1200x630

У центрі Чернігова облаштовують міську міні-ферму. Планують вирощувати пряні трави, фруктові кущі та різноманітні рослини. Міні-ферму облаштували на задньому дворі обласного молодіжного центру. Приклад брали з німецьких молодіжних організацій. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

«Раніше цей двір використовувався для зберігання старого обладнання. Зараз він переформатовується у новітній об’єкт для сучасного молодіжного простору для ідей та ініціатив», – розповів  координатор проекту Сергій Забара.

Зараз міні-ферма в процесі облаштування. Ековолонтери власноруч виготовили грядки з піддонів та висадили пряні трави та багаторічні рослини. Кажуть, вони з легкістю перенесуть зимовий клімат, а потім їх використають для приготування їжі.

«Тут була дуже погана земля, непридатна для вирощування. Ми зробили високу грядку, вона знизу засипана гілками, стовбурами. Потім були дрібні гілки і листя. А зверху шар ґрунту та шар родючого ґрунту. Це технологія, яка дозволяє вирощувати рослини будь-де, навіть на асфальті», – кажуть волонтери.

Цим проектом активісти хочуть показати, що комфортні сучасні локації можуть створюватися власними руками і без великих бюджетних коштів, каже Сергій Забара. Планують доробити міні-ферму у листопаді, відвідувачі зможуть її побачити, коли послаблять карантин.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: