НОВИНИ

У тренді овочі незвичайного кольору та маленького розміру

19.12.2019 17:48
143371879

Дві основні тенденції інтенсивно розвиваються в овочівництві: плоди незвичайної форми та кольору а також маленького розміру, які зручно їсти в якості снеків. Про це повідомляє Український проєкт бізнесрозвитку плодоовочівництва (UNDP).

«Культура споживання овочевої продукції в нашій країні дуже сильно змінилася. Наприклад, років 10 назад рожевий і жовтий томати вирощували в невеликих обсягах виключно для власного споживання. А на ринку продавали тільки червоний томат. Зараз все змінилося: червоний, рожевий, жовтий, чорний томати стали витісняти з ринку червоні гібриди. Те ж саме відбувається в світі з черрі-томатами, – розповів менеджер компанії «Сакура Юкрейн» Артем Оголь.

Він також додав, що стрімко розширюється культура споживання страв з маленьких томатів черрі.

«У ресторанах звичайний великий томат вже не користується попитом, адже доставляє купу незручностей кухарям: його потрібно різати, з нього витікає сік та псує зовнішній вид страви. Натомість HoReCa замовляє томати черрі – вони маленькі, зручні, пружні та соковиті. А ще смачні та більш солодкі. Окрім цього, черрі можна зберігати набагато довше, ніж звичайний томат», — сказав Артем Оголь.

Також роширилася лінійка томатів, з’явилися більш дрібні, сливоподібні, грушоподібні, томати різних кольорів, смаків і форм.

За словами менеджер селекційно-насіннєвої компанії Rijk Zwaan Едуарда Мальченка, брак часу та бажання харчуватися здоровими та якісними продуктами задають нові орієнтири споживачів: овочі-снеки. Це міні-овочі, які використовуються в маленьких зручних упаковках для швидкого споживання. Для снеків використовують культури дуже маленьких розмірів, так звані «бебі-овочі»: моркву, томат, огірки, перець.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: