НОВИНИ

У світі з’явився алкогольний манго

23.12.2021 18:00
shutterstock_1040578063

В Австралії червонокрилі папуги наїдаються ферментованих манго, які опадають і довго бродять на сонці, від чого птахи п’яніють. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

Цитата

Минулого тижня ветеринарна лікарня міста Брум вилікувала кілька пернатих після отруєння етанолом.

“Зараз ми вже бачили близько півдюжини птахів. Однак, на жаль, багато хто просто не потрапляє до клініки, тому що вмирає, перш ніж потрапити до людей”, — розповів ветеринар Пол Мерфі.

Деталі

Зазначається, що поївши фруктів, папуги можуть кілька днів поводитися неадекватно і часто гинуть не лише від алкоголю, але й через власну “п’яну поведінку”. Вони залітають до будинків, сидять на підлозі, де їх можуть схопити кішки або інші хижаки.

Як повідомляють, червонокрилі папуги,імовірно, єдині птахи, на яких так впливає ферментація манго. Деякі науковці пояснюють, що манго загалом єдиний широко доступний фрукт в окрузі, який піддається сильній ферментації.

“Коли плоди дозріють, наступною фазою стає ферментація — цукор перетворюється на спирт. Цей процес робить ароматичні сполуки летючими, що приваблює птахів та інших тварин… Манго особливо унікальні, тому що вони дуже багаті на цукор і можуть виробляти велику кількість алкоголю. Тоді як низка інших тропічних фруктів більш водянисті”, — заявив доцент кафедри молекулярної біології рослин Університету Західної Австралії Майкл Консидайн.

Експерти радять місцевим жителям не забирати сп’янілих птахів додому, а відразу нести до ветеринара.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: