НОВИНИ

У світі розвивається новий агротренд

05.05.2021 08:49
1410351447

Городина в тренді – її вирощують на дахах, винаймають під неї землю, проводять на городі свої вихідні та відпустки, а дехто присвячує їй пів життя. Усе, аби їсти власноруч вирощені зелень та овочі та відпочивати від мегаполісів. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Якщо земля у великих містах дорога і дефіцитна, вирощувати городину до столу, та і просто проводити час на свіжому повітрі, порпаючись у землі, можна і на висоті. Городництво на даху – сучасний тренд у світі.

На даху на фермі кожен охочий мешканець Вашингтона може стати ближче до землі. Лекторка – із контейнером із землею та насіннями, а аудиторія слухає, перепитує і конспектує. Так виглядає майстер-клас із вирощування мікрозелені.

Популярний у світі суперфуд – молоді пагони овочів та трав. Коли насіння проростає і дає перші крихітні листочки, зелень зрізають і додають до салатів, або їдять з основною стравою.

Навчання коштує 25 доларів. Наприкінці учасникам роздають спеціальні губки для пророщування без землі і пакетики насіння. Далі – свої городні експерименти вони продовжуватимуть на балконах та підвіконнях.

Вашингтон – місто білих комірців: забруднити руки, пересаджуючи розсаду, це і відпочинок, і спілкування.

Ферму на даху організував Нірай Рей. Це – найбільший в Америці город на даху. На понад гектарі землі нагорі будівлі у Брукліні вирощують овочі, які продають на місцевих фермерських ринках та місцевим ресторанам. Ідея городництва на дахах нині дуже популярна у мегаполісах. Тож, 5 років тому переїхавши до Вашингтона, Нірай орендував площу, яка не потрібна іншому бізнесу. А в пандемічний рік його інвестиція окупилася сповна.

Нагадаємо, що у Туреччині вирощують їстівні квітки, які посилюють сприйняття смаків та ароматів.


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: