ВАЖЛИВО

У світі почали виробляти білок з каноли

05.05.2021 19:10
shutterstock_526235920-800x533-750x400

Merit Functional Foods стали першим комерційним виробництвом, які представили світу харчовий білок з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для приготування будь-яких страв і напоїв.

Нещодавно виробництво дивувало своєю новітньою розробкою — білком з каноли (ріпаку). Унікальний ріпаковий продукт від MERIT містить 90% білка.

«Наша запатентована технологія створює чистий білковий інгредієнт з нейтральним смаковим профілем, який забезпечує чудову розчинність і стабільність у різних рівнях рН», — зазначили у Merit Functional Foods.

Даний рослинний білок може використовуватись у будь-якій сфері харчової промисловості, включаючи харчові батончики, альтернативи м’ясу та морепродуктам, і навіть яйцям. 

Особливістю такого продукту є його нейтральний аромат та смак, він добре поєднується з іншими рослинними білками, має чудові функціональні властивості. До то ж, не містить ГМО. Здатність до піноутворення та збивання перевищує показники яєчного білка.

«Цей етап є значним кроком на шляху реалізації величезного глобального потенціалу ріпаку як важливого, нового, екологічно чистого джерела високоякісного рослинного білка для розробки продуктів харчування та напоїв», — сказав Йоганн Ф. Тергесен, президент та головний виконавчий директор Burcon NutraScience, співзасновник Merit Functional Foods.

Надсучасний завод Merit для виробництва чистого білка з гороху та каноли збудували у Вінніпезі завдяки інвестиції від партнера компанії Bunge Ltd. у розмірі $30 млн.

Нагадаємо, що у Німеччині розробляють інноваційний молочний білок.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: