НОВИНИ

У США вивели фіолетові томати

07.03.2019 14:28

Американська компанія Seminis Vegetable Seeds, Inc. (Seminis) оголосила про випуск першого фіолетового томатного гібрида з солодким смаком і привабливим кольором. Новий різновид отримала назву Purple Boy (Фіолетовий хлопчик). Унікальний сорт є високопродуктивним і полудетермінірованним (рослини яких відрізняються більш сильним, майже необмеженим ростом – формують на одному стеблі 8-10 кистей). Цей різновид відрізняється яскраво вираженим смаком і ароматом, розмір плодів трохи менше стандартних.

«Новий різновид приваблює своїм зовнішнім виглядом і прекрасним солодкуватим смаком. Цей сорт виведений з підвищеною стійкістю до вірусу мозаїки томатів (раси 0-2), фузаріозу (раса 1), до фузаріозної гнилі кореневої шийки і коренів (раса 1), а також до вертіціллезу (вілт, в’янення рослин, раса 1), а також з проміжною стійкістю до Південної нематоди кореневої системи. Дані захворювання дуже поширені і надають руйнівний вплив на врожаї помідорів. Purple Boy знижує силу впливу вищевказаних хвороб протягом усього вегетаційного періоду », – зазначив менеджер з маркетингу Seminis Адам Маршель.

Читайте також: В Україні стрімко дешевшають імпортні томати

Для створення ідеального гібрида в 2017-2018 роках у Флориді, Каліфорнії та Іллінойсі було проведено дев’ять невеликих досліджень, під час яких тестували різні різновиди помідорів. За результатами Purple Boy виявився лідером серед інших видів завдяки своїми смаковими характеристиками і потенційної врожайності.

«Клієнти відзначають приємну текстуру Purple Boy і хороший кислотний характер помідора», – заявив професор овочівництва і селекції в Університеті Південного Іллінойсу Карбондейл, ін. Алан Волтерс.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: