Стартап Apeel Sciences розробив їстівне покриття, яке може зберігати їжу свіжою набагато довше, ніж зазвичай. Про це повідомляє Хайтек.
За оцінками ООН, в світі псуються 30% всіх вироблених продуктів харчування, загальна вартість яких становить близько $2,6 трлн. При цьому проблема ширше: викиди метану від їжі, що гниє, завдають більше шкоди для клімату, ніж деякі заводи.
Покриття Epideel зберігає їжу, запобігаючи двом основним причинам псування. Діючи як фізичний бар’єр, Epideel блокує випаровування води, а також перешкоджає реакції атмосферного кисню з їжею. Покриття може подвоїти термін придатності.
Epideel, що складається з жирів і інших компонентів, взятий з фруктів і овочів і розроблений відповідно до правил Управління з контролю за продуктами і ліками США, які дозволили Apeel Sciences обійти нормальний процес схвалення FDA. Авокадо з цим покриттям вже знаходиться на прилавках продуктових мереж Kroger, Costco і Harps Food.
Частково цей успіх, ймовірно, пов’язаний з участю Фонду Білла і Мелінди Гейтс, який пожертвував значну частину $110 млн. Їх Apeel Sciences зібрала з моменту свого заснування в 2012 році.